Richard Stooker = Bruiloft Goochelaar

Tips van de Bruiloft Goochelaar

Met meer dan 25 jaar ervaring en zijn vele optredens heeft Richard genoeg tips verzameld om een bruiloft succesvol te laten verlopen. Het is natuurlijk van belang dat uw bruiloft verloopt zoals u dit gepland heeft maar de ervaring leert ons dat kleine dingen vaak vergeten worden en dat kan helaas voor  grote onrust of zelfs problemen zorgen. Natuurlijk krijgt u ook niet altijd eerlijk antwoord van de gasten of ze het feest wel leuk en geslaagd vonden.

Het is fantastisch als je een goochelaar hebt ingehuurd maar wat als de gasten niets kunnen zien en horen?

Als u de onderstaande tips opvolgt dan is de kans groot dat de mooie dag zal verlopen zoals hij bedoeld is namelijk.... perfect!

Zelfs als u geen gebruikt maakt van Richard om bijzondere goochelkunst op uw bruiloft te hebben dan zult u blij zijn dat u onderstaande tips heeft gelezen!

 

 

Nieuw! U in 3D op de foto? Kijk op www.3dklik.nl

TOP TIEN TIP LIJST VOOR EEN SUCCCESVOLLE BRUILOFT

 

1.Tafel decoraties.

Ook al lijken ze mooi, een grote (bloemen) decoratie op een tafel zorgt ervoor dat de gasten niet iedereen kunnen zien en spreken aan dezelfde tafel. Het klinkt logisch maar toch gebeurt het te vaak! Als u dan ook nog entertainment inhuurt dan wilt u ook dat alle gasten aan tafel dit kunnen zien en meemaken. Om de Magie te geloven is het van belang dat de gasten ook alles kunnen zien wat de goochelaar doet!

 

2.Toespraken.

Het is raadzaam om alle toespraken aan het begin van het diner te laten plaatsvinden. Verzoek iedereen het zeer kort te houden. Vaak zijn de sprekers geen professionele sprekers en kunnen ze daardoor erg zenuwachtig worden om voor een grote groep te spreken. Door de toespraak kort te laten houden wordt voorkomen dat er grote stiltes, herhalingen en andere vormen van "vervelende situaties" ontstaan. En dit terwijl iedereen zit te wachten dat ze kunnen gaan genieten van het diner, wat door deze 'onophoud' koud wordt. Dus vraag aan de ceremoniemeester dit aan de sprekers door te geven, zodat ook de ceremoniemeester gedurende het hele diner rustig kan blijven zitten. Hij/zij heeft het al zo druk op deze dag en avond.

 

3.Kinderen.

Kinderen houden van goochelen maar ze hebben vaak de gewoonte om de goochelaar te achtervolgen. Ze volgen hem van tafel naar tafel en maken het daardoor vaak moeilijker voor de goochelaar. Goochelen is gebaseerd op het verrassingsaspect en het gebeurt dan regelmatig dat de kinderen in hun enthousiasme al gaan vertellen/ verklappen wat er gaat gebeuren. Dit is natuurlijk niet leuk voor de gasten. Zorg voor kleurboeken en/of andere vormen van vermaak speciaal voor de kinderen. Op deze manier heeft iedereen plezier.

 

4.Hoeveel gasten?

Als u meer dan 120 gasten heeft uitgenodigd, vraag dan aan Richard of hij een 2e goochelaar kan inhuren waar hij mee kan samenwerken. Er is namelijk niets vervelender als gasten zich uitgezonderd voelen omdat er simpel geen tijd genoeg is om iedereen te entertainen. Richard werkt alleen samen met professionele goochelaars die hij in de 25 jaar persoonlijk heeft ontmoet en mee heeft gewerkt. 

 

5.We kunnen niets horen!

Het kan zijn dat u Richard (ook) wilt inhuren voor uw receptie of feestavond. Dat is een goed idee maar de DJ/band wil graag ook laten weten dat hij/zij door u is ingehuurd door de muziek hard uit de boxen te laten komen. Vraag de DJ/band of hij/zij de eerste uren achtergrond muziek wil(len) spelen. De eerste 2 a 3 uur wordt er toch niet gedanst. Het goochelen van Richard komt het beste tot zijn recht aan het begin van de receptie en/of feest. Uit ervaring weet Richard namelijk dat wanneer de gasten al wat alcohol gedronken hebben, Richard niet eens meer hoeft te goochelen. De gasten vinden het namelijk al een hele truc dat Richard recht kan blijven staan en volledige zinnen kan uitspreken.

 

6.Hoofd Tafel.

Vaak is de hoofdtafel, waar het bruidspaar zich bevindt, een rechthoekige tafel. De overige tafels zijn vaak rond. Het heeft echter de voorkeur dat ook de hoofdtafel een (grote) ronde tafel is. Hierdoor is het makkelijker om met iedereen aan de tafel te kunnen praten. Het zorgt er tevens ook voor dat als Richard door u ingehuurd is, u hem ook goed kunnen zien en mee maken! Soms is de hoofdtafel ook wat hoger gemaakt dan de overige tafels. Tenzij u een beroemd bruidspaar bent, zoals Katja Schuurman en Thijs Romer, kan het een raar gevoel geven omdat alle blikken op u gericht blijven. Probeer dan nog maar eens rustig van uw diner te genieten!

7.Vertragingen.

Zaken/feesten lopen nu eenmaal uit dus zorg er voor dat u bruiloftsspecialisten uitzoekt die hier ervaring mee hebben en daar op kunnen anticiperen. Het laatste wat u wilt is dat een goochelaar/artiest of iemand anders zich gaat beklagen omdat hij/zij bijvoorbeeld 20 minuten eerder had willen/moeten beginnen. Speciale bruiloftspecialisten en artiesten begrijpen dat zaken kunnen uitlopen, en ze zijn flexibel genoeg om zich aan te passen. Richard vindt het niet erg als zaken iets uitlopen. Indien Richard nog een andere boeking heeft op dezelfde dag dan heeft Richard er al voor gezorgd dat er extra tijd is ingepland zodat hij niet weg hoeft midden in zijn act. Dit zal overigens gecommuniceerd worden met de ceremoniemeester.

 

8.Wanneer?

Veel goochelaars bieden hun service aan voor, tijdens en na het diner. Dit is niet raadzaam! Als u meer dan 120 gasten heeft dan zou dit een optie kunnen zijn,maar anders krijgt iedere gast te veel goochelen te zien. Goochelen is fantastisch "met mate", net zoals wijn of de beste truffels. Als u hier te veel van neemt dan zult u zich wellicht wat misselijk gaan voelen. Kies 1 moment en hierdoor zorgt u ervoor dat de goochelaar een aangename verassing is voor de gasten in plaats dat de gasten de goochelaar proberen te ontwijken. Het beste moment voor goochelen is op een receptie, tijdens het diner (tussen de gangen) en vroeg op de feestavond.

 

9.Vertel het de gasten.

Indien een goochelaar optreedt tijdens het diner, denken vele aankomende bruidsparen dat het een goed idee is om de goochelaar geheim te houden voor de gasten. Het is vaker beter om iedereen het alvast te laten weten zodat er al een beetje "voorspanning" opgebouwd wordt en dat de gasten weten dat er bijzondere dingen kunnen gaan gebeuren. Niets is vervelender als de goochelaar/artiest zich voorstelt en dat de gasten hem verbaasd aankijken en vragen of hij wel is uitgenodigd voor uw bruiloft! Zeker wanneer een goochelaar tijdens een (intiem) diner de ' vreemde eend' van het gezelschap is. Tijdens een receptie en feest(avond) is het natuurlijk niet nodig de gasten te informeren dat een goochelaar voor entertainment zal zorgen.

 

10.Betaling.

Het is het beste om de ceremoniemeester alle betalingen voor alle personen die een dienst hebben verleend te laten verzorgen. Doe het absoluut niet zelf! Geef de ceremoniemeester het geld in de enveloppen (op de envelop goed omschrijven voor wie het is) en laat hem/haar zorgen voor de DJ/band, Goochelaar, de personen die de chocolade fontein verzorgd hebben, het strijkkwartet, etc.

 

RESERVEER NU VOOR 2017 & 2018!

 

Dit jaar heeft Richard al opgetreden op vele bruiloften in Nederland, BelgiŽ en zelfs net over de grens in Duitsland.

Zijn formule is simpel: DEZELFDE PRIJS OP IEDERE LOCATIE  (in Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden). Een optreden in Groningen heeft dezelfde prijs als die in Maastricht. Heeft u een bruiloft in Leeuwarden? Geen probleem. Een bruiloft in Sittard? Fantastisch! Het maakt niet uit waar het feest is....Het maakt wel uit wie er optreedt en uw gasten vermaakt op uw bruiloft!

Meer informatie over Richard is te vinden op zijn eigen website www.goochelaar.ws